Fra Greven til Koblenz

Våknet til ca. 0 grader og litt lett skydekke i dag. Etter å ha tømt gråvann og fyllt på nytt vann satte vi kursen mot Koblenz. Det lysnet mot sørvest og temperaturen steg. Farevarslet for ising på veien ble borte og humøret steg i takt med gradestokken. Vi endte på fin vårstemning med sol og 12 grader i Altenberg der vi fant og logget Tysklands første cache og lærte litt om at området tidligere hadde ligget under vann og fant noen flotte bevis på dette i en avdekket fjellside som tidligere hadde vært havbunn.

Altenberg er også kjent for en stor katedral eller dom. Vi fikk en flott rundtur i området før vi spiste lunsj og fortsatte mot Koblenz.

Det er ikke mye tysk vi kan, men begrepet «stau» er ikke til å unngå om du hører på radio mens du kjører her. Kort forklart betyr det kø på veien. På grunn av en Trailer som hadde tatt fyr var A3 stengt i begge retninger. Heldigvis fikk de åpnet 2 av feltene i srgående retning så vi sneglet oss avgårde, og ble ce. en time forsinket. Var derfor passe slitne når vi kom til Koblenz der vi blir i natt, og tar for oss Moseldalen i morgen….kanskje uten stillongs og genser.

Inger med Alteberg dom i bakgrunn
Tysklands eldste cache

 

Mosel møter Rhinen her i Kasel