Yellowstone

Fra Butte kjørte vi direkte til West Yellowstone og inn i den enorme nasjonalparken derfra. Vi hadde ikke bestilt plass og var litt usikre når vi kjørte mot Yellowstone Lake og Grant Vilage der vi hadde planlagt overnatting. Her var det fullt, så også på de andre plassene som parken drev. Den hyggelige og hjelpsomme rangeren vi snakket med ba oss imidlertid fortsette rundt mot Lake view og prøve der om et par timer. Det gjorde vi og stoppet på et område med masse geysirer på veien. En bison så vi også på den turen.

 

Vel fremme i Lake View sto ble det ordnet med plass fra en avbestilling, og vi fikk booket to overnattinger.  På vei mot plassen passerte vi nok en buffalo som hadde slått seg til ro midt inne på den enorme og godt naturtilpassede plassen uten gjerder. Vi var der på dyrenes premisser. Ikke gå nærmere enn 25 meter fra en bison, og ikke tro du kan løpe fra den, de kommer kjapt opp i 30 miles/h sto det på skiltene. Og det er store dyr.

Dagen etterpå startet vi tidlig på The Grand Loop. Og det brukte vi dagen på. Utrolig mye flott å se. Det er nesten uvirkelig å gå på toppen av en vulkan og det bobler og spruter rundt deg på alle kanter. Store områder er dekket av små og store hull der det på en eller annen kommer vann, damp eller søle ut av bekken. Det er laget gangveier i tre gjennom områdene slik at en kommer tett innpå. Lukten var merkbar av svovel, men ikke direkte ubehagelig.

Vi hadde sett oss ut Old Faitfull som første stopp. Den er trofast og spruter ca. en gang i timen. Og selvsagt hadde den vært aktiv akkurat så vi tok rundturen til de andre. Lærte mye på turen takket være earthcachene  vi passerte på runden.

Når tiden var inne var det om å gjøre å sikre seg plass på en benk, en røyksky sto opp av hullet, en hvesende lyd og vannet sprutet ut av hullet. kanskje ti meter opp i luften. Etter en stund avtok det hele og vi kunne fortsette videre.